středa 5. října 2016

Těstoviny s mátou a ricottou

Stejně jako spoustu dalších receptů na tomto blogu, i tenhle vznikl na základě přebytku. Tentokrát to byla máta, co jsem na zahradě potřebovala trochu zkrotit. Rozhodla jsem se vyzkoušet něco jako mátové pesto. A rozhodně byste to měli zkusit i vy.
Recept můžete různě modifikovat, dělám to i já. Občas přidám pár lístků šalvěje, nebo třeba piniové oříšky. Když je však zrovna nemám po ruce, jde to i bez nich.
Suroviny na 4 porce:
  • 3 hrsti mátových lístků
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 80 g parmezánu
  • 1 kelímek ricotty 
  • 4 porce těstovin 
  • sůl a pepř
Postup:
  1. dáme vařit těstoviny
  2. mátu, česnek, parmezán, olivový olej, sůl a pepř dáme do mixéru a rozmixujeme najemno - vzniklou směs přesypeme do mísy a lehce promícháme s ricottou
  3. těstoviny uvařené al dente smícháme se sýrovo-mátovou směsí - pokud je vzniklá směs příliš suchá, můžeme lehce promíchat s vodou z těstovin, popř. ještě pokapat olivovým olejem

Žádné komentáře:

Okomentovat