Recept můžete různě modifikovat, dělám to i já. Občas přidám pár lístků šalvěje, nebo třeba piniové oříšky. Když je však zrovna nemám po ruce, jde to i bez nich.
Suroviny na 4 porce:
- 3 hrsti mátových lístků
- 5 lžic olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 80 g parmezánu
- 1 kelímek ricotty
- 4 porce těstovin
- sůl a pepř
- dáme vařit těstoviny
- mátu, česnek, parmezán, olivový olej, sůl a pepř dáme do mixéru a rozmixujeme najemno - vzniklou směs přesypeme do mísy a lehce promícháme s ricottou
- těstoviny uvařené al dente smícháme se sýrovo-mátovou směsí - pokud je vzniklá směs příliš suchá, můžeme lehce promíchat s vodou z těstovin, popř. ještě pokapat olivovým olejem
Žádné komentáře:
Okomentovat