čtvrtek 29. září 2016

Kuřecí maso s červenou kari pastou

Asijskou kuchyni mám ráda, ale doma jsem si na ni dlouho netroufla. Nedávno se mi však v lednici sešlo pár vhodných surovin, tak jsem se do toho pustila. I když jsem oproti původnímu receptu vynechala chilli papričku, trochu jsme si s manželem poplakali. Záleží na tom, jak ostrou máte kari pastu, ta naše byla opravdu hodně... Ale i tak si to rádi zopakujeme :-)

Suroviny pro 4 osoby:
  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 1 až 2 lžíce červené kari pasty
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 plechovka kokosového mléka (pokud nemáte, můžete nahradit i smetanou ke šlehání, chuť kokosu je obsažena již v kari pastě, která obsahuje právě kokosové mléko)
  • 2 jarní cibulky
  • šťáva z jedné limetky
  • hrst thajské bazalky
  • pár lístků koriandru
  • 2 lžíce (kokosového) oleje 
Postup:
  1.  maso nakrájíme na nudličky, zázvor oloupeme a nastrouháme nejemno - promneme s masem
  2. na pánvi osmahneme kari pastu, necháme ji rozvonět
  3. do pánve ke kari pastě nalijeme olej, rozehřejeme ho, necháme na něm ze sklovatět jarní cibulku a vhodíme maso - necháme zatáhnout
  4. přilijeme kokosové mléko, přivedeme k varu, přidáme rybí omáčku, 15 minut necháme povařit
  5. přilijeme limetkovou šťávu, přidáme bylinky a ještě pár minut povaříme
  6. podáváme s rýží, nebo smaženými nudlemi

Žádné komentáře:

Okomentovat