Asijskou kuchyni mám ráda, ale doma jsem si na ni dlouho netroufla. Nedávno se mi však v lednici sešlo pár vhodných surovin, tak jsem se do toho pustila. I když jsem oproti původnímu receptu vynechala chilli papričku, trochu jsme si s manželem poplakali. Záleží na tom, jak ostrou máte kari pastu, ta naše byla opravdu hodně... Ale i tak si to rádi zopakujeme :-)
Suroviny pro 4 osoby:
- 500 g kuřecích prsou
- 4 cm čerstvého zázvoru
- 1 až 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 plechovka kokosového mléka (pokud nemáte, můžete nahradit i smetanou ke šlehání, chuť kokosu je obsažena již v kari pastě, která obsahuje právě kokosové mléko)
- 2 jarní cibulky
- šťáva z jedné limetky
- hrst thajské bazalky
- pár lístků koriandru
- 2 lžíce (kokosového) oleje
- maso nakrájíme na nudličky, zázvor oloupeme a nastrouháme nejemno - promneme s masem
- na pánvi osmahneme kari pastu, necháme ji rozvonět
- do pánve ke kari pastě nalijeme olej, rozehřejeme ho, necháme na něm ze sklovatět jarní cibulku a vhodíme maso - necháme zatáhnout
- přilijeme kokosové mléko, přivedeme k varu, přidáme rybí omáčku, 15 minut necháme povařit
- přilijeme limetkovou šťávu, přidáme bylinky a ještě pár minut povaříme
- podáváme s rýží, nebo smaženými nudlemi
Žádné komentáře:
Okomentovat