neděle 4. září 2016

Letní bramborový salát

Tento salát jsem poprvé ochutnala před pár lety u svého švagra a hned jsem ho v trochu modifikované podobě zařadila i na náš jídelníček. Je to odlehčená alternativa k tradičnímu bramborovému salátu, který je v horkých letních dnech pro mnohé z nás příliš těžký. Hodí se k vepřovému i kuřecímu masu i k rybám. Nejlépe chutná vychlazený, můžete si ho tedy připravit den předem.
Konzervativní milovníky klasiky však upozorňuji předem, že chuťově se tento salát tomu vánočnímu nepodobá, věřím však, že v kombinaci s dobrým kusem masa uspokojí i vás...

 Suroviny pro 6 osob:
  • 1 kg brambor
  • 600 g rajčat
  • 5 jarních cibulek
  • 2 řapíky celeru
  • hladkolistá petržel
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:
  1. brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
  2. brambory a rajčata nakrájíme na osminky, řapíkatý celer a jarní cibulku i s natí na tenká kolečka, hladkolistou petržel nasekáme nadrobno
  3. všechny výše zmíněné suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme olivový olej a dijonskou hořčici
  4. vše důkladně promícháme a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet

Žádné komentáře:

Okomentovat