Konzervativní milovníky klasiky však upozorňuji předem, že chuťově se tento salát tomu vánočnímu nepodobá, věřím však, že v kombinaci s dobrým kusem masa uspokojí i vás...
Suroviny pro 6 osob:
- 1 kg brambor
- 600 g rajčat
- 5 jarních cibulek
- 2 řapíky celeru
- hladkolistá petržel
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout
- brambory a rajčata nakrájíme na osminky, řapíkatý celer a jarní cibulku i s natí na tenká kolečka, hladkolistou petržel nasekáme nadrobno
- všechny výše zmíněné suroviny dáme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme olivový olej a dijonskou hořčici
- vše důkladně promícháme a dáme do lednice alespoň na hodinu odležet
Žádné komentáře:
Okomentovat