úterý 6. září 2016

Domácí těstoviny

Jedna z věcí pro mě typických je to, že si většinou dělám věci složitějšími, než ve skutečnosti jsou... Na rozdíl od každodenního života, v případě těstovin se to vyplatí :-) Když tedy doma řeknu, že k obědu budou těstoviny, všichni už vědí, že si na oběd budou muset chvíli počkat, než se mi podaří vymodelovat desítky alespoň zdánlivě podobných motýlků, nebo nakrájet stovky flíčků...
Suroviny pro 4 osoby:
  • 260 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • 1 lžíce vlažné vody
  • špetka soli
Postup:
  1. mouku, sůl, vejce, vodu a olej dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto
  2. těsto vyválíme dotenka (cca 1 mm), nejlépe to jde za pomoci strojku na těstoviny, ale s těstem se dobře pracuje, takže to zvládnete i válečkem na lehce pomoučeném válu
  3. tvarujeme do libovolných tvarů (na obrázku jsou farfalle, které uděláte tak, že si rádýlkem - ideální je to na svatební koláčky - z těsta vykrájíte malé obdélníčky a uprostřed zmáčknete k sobě), popř. použijeme celé pláty jako lasagne

Žádné komentáře:

Okomentovat