Suroviny pro 2 osoby:
- 1 velká mrkev
- 1/2 červené cibule
- 1 střední cuketa
- 1 červená kapie
- 1 stroužek česneku
- 8 žampionů
- 2 porce quinoy (cca 1 středně velký hrnek)
- 2 lžíce olivového oleje, oříšek másla
- sůl, pepř
- snítka tymiánu, lžíce nasekaného rozmarýnu, lžíce nasekané pažitky
- Mrkev, cibuli, cuketu, kapii a žampiony nakrájíme na kostičky 1x1 cm, česnek nakrájíme na tenké plátky.
- Quinou propláchneme a dáme vařit do osolené vody, vaříme dokud quinoa nenabobtná a nezprůhlední (přibližně 20 minut).
- Zatímco se quinoa vaří, si osmažíme zeleninu. Nejprve necháme na oleji zezlátnout mrkev, potom přidáme cibuli, až zesklovatí cibule, přidáme papriku, po chvíli cuketu a česnek, a nakonec žampiony. Zeleninu osolíme a opepříme, přidáme tymián a rozmarýn.
- Zakysanou smetanu smícháme se solí, s pepřem a s nasekanou pažitkou.
- Osmaženou zeleninu smícháme s quinoou a servírujeme se zakysanou smetanou. Můžeme podávat také jako přílohu k masu i rybám.

Žádné komentáře:
Okomentovat