Já osobně jsem krkovičku vzala na milost až díky tomuhle receptu, který dá vyniknout jejím mnohdy utajeným přednostem - křehkosti a lahodné chuti!
Suroviny pro 4 osoby:
- 4 cca 2 cm silné plátky krkovice
- 5 lžic grilovací omáčky (Jack Daniel's)
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 stroužky utřeného česneku
- 1 menší cibule nakrájená nadrobno
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- sůl a pepř
- smícháme grilovací omáčku, med, olivový olej, hořčici, česnek, cibuli, sůl a pepř, do této marinády vložíme plátky krkovice a necháme marinovat minimálně jednu hodinu (nejlépe však přes noc)
- troubu rozehřejeme na 160 °C, krkovici dáme do pekáče, který přiklopíme a vložíme do troby - pečeme 60 minut
- po 60 minutách odklopíme poklici, krkovici mírně podlijeme a necháme přibližně 20 minut dopéct, dokud maso nezíská zlatavou barvu a marináda mírně nezkaramelizuje
- podáváme se šťouchanými brambory, letním bramborovým salátem, nebo pečivem, ...

Žádné komentáře:
Okomentovat