sobota 3. září 2016

Křehká krkovička na medu

Také se tučnému masu spíše vyhýbáte? Ne kvůli kaloriím, ale kvůli pocitu, že žvýkáte cosi gumového, čemu se příliš nechce do krku?
Já osobně jsem krkovičku vzala na milost až díky tomuhle receptu, který dá vyniknout jejím mnohdy utajeným přednostem - křehkosti a lahodné chuti! 


 Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 cca 2 cm silné plátky krkovice
  • 5 lžic grilovací omáčky (Jack  Daniel's)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky utřeného česneku
  • 1 menší cibule nakrájená nadrobno 
  • 1/2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a pepř
 Postup:
  1. smícháme grilovací omáčku, med, olivový olej, hořčici, česnek, cibuli, sůl a pepř, do této marinády vložíme plátky krkovice a necháme marinovat minimálně jednu hodinu (nejlépe však přes noc)
  2. troubu rozehřejeme na 160 °C, krkovici dáme do pekáče, který přiklopíme a vložíme do troby - pečeme 60 minut
  3. po 60 minutách odklopíme poklici, krkovici mírně podlijeme a necháme přibližně 20 minut dopéct, dokud maso nezíská zlatavou barvu a marináda mírně nezkaramelizuje
  4. podáváme se šťouchanými brambory, letním bramborovým salátem, nebo pečivem, ...






Žádné komentáře:

Okomentovat