středa 14. září 2016

Kuřecí prsa zapečená s hruškami a gorgonzolou

Klasická podzimní kombinace hrušek, ořechů, medu, brusinek a plísňového sýra nikdy nezklame. Dá se nakombinovat nejen s kuřecím, ale například i s vepřovou panenkou, popř. s různými druhy těstovin a noků...

 Suroviny pro 3 osoby: 
  • 500 g kuřecích prsou 
  • 150 g gorgonzoly
  • 4 hrušky
  • 3 lžíce kompotovaných brusinek
  • 1 lžíce medu
  • hrst oloupaných vlašských ořechů
  • snítka tymiánu
  • sůl, pepř
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla 
Postup:
  1. kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji, zabalíme do alobalu a dáme stranou
  2. hrušky oloupeme a nakrájíme na větší kusy, osmahneme na másle, zakápneme citronovou šťávou, přidáme ořechy, med, brusinky, tymián, špetku čerstvě mletého pepře, a lehce osolíme
  3. kuřecí prsa rozbalíme, vyndáme z alobalu a dáme do zapékací misky, polijeme směsí s hruškami a zasypeme rozdrobenou gorgonzolou
  4. Dáme zapéct do trouby na 180 °C, aby se sýr lehce roztekl a prsíčka uvnitř dopekla
  5. Podáváme například s rozmarýnovými brambory pečenými ve slupce

Žádné komentáře:

Okomentovat