Klasická podzimní kombinace hrušek, ořechů, medu, brusinek a plísňového sýra nikdy nezklame. Dá se nakombinovat nejen s kuřecím, ale například i s vepřovou panenkou, popř. s různými druhy těstovin a noků...
- 500 g kuřecích prsou
- 150 g gorgonzoly
- 4 hrušky
- 3 lžíce kompotovaných brusinek
- 1 lžíce medu
- hrst oloupaných vlašských ořechů
- snítka tymiánu
- sůl, pepř
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- kuřecí prsa osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji, zabalíme do alobalu a dáme stranou
- hrušky oloupeme a nakrájíme na větší kusy, osmahneme na másle, zakápneme citronovou šťávou, přidáme ořechy, med, brusinky, tymián, špetku čerstvě mletého pepře, a lehce osolíme
- kuřecí prsa rozbalíme, vyndáme z alobalu a dáme do zapékací misky, polijeme směsí s hruškami a zasypeme rozdrobenou gorgonzolou
- Dáme zapéct do trouby na 180 °C, aby se sýr lehce roztekl a prsíčka uvnitř dopekla
- Podáváme například s rozmarýnovými brambory pečenými ve slupce
Žádné komentáře:
Okomentovat